duminică, 7 noiembrie 2010

Hello iarna!

Desi in acest anotimp nu se obisnuieste organizarea unei nunti, totusi sunt cupluri care se bucura de o astfel de alegere. Fata de o nunta vara, iarna ofera o atmosfera magica petrecerii, fiind anotimpul bucuriei, al bunatatii, al cadourilor si al dragostei, al unirii familiei.
O nunta realizata iarna poate fi deosebita, unica, speciala. Decorul si atmosfera de nunta pot fi usor de realizat daca incercati sa transpuneti bucuria pe care acest anotimp ne-o ofera, daca incercati sa redati frumusetea primei ninsori din viata voastra, a caldurii de acasa, a unei paduri pline de zapada, a manusilor pufoase si calde, a dragostei din fata semineului, a povestilor cu zane etc. 
Atmosfera magica
Petrecerea de nunta poate avea o atmosfera de vis, astfel puteti decora localul in nenumarate variante:
- Mese si perdele cu lumini
- Decoratiuni din conuri de brad si pin, precum si cu crengute de brad brumate (cu spray special), globulete stralucitoare in culori ca auriu, albastru, argintiu sau alb, cristale care imita gheata
- Candele si lumanari de culoare alba
- Geamuri brumate cu spray ornamental
- Zapada artificiala si fulgi de zapada ornamentali
- Decoratiuni din sticla si cristale care sa creeze senzatia unui palat de gheata
- Dansul mirilor cu toate luminile stinse, doar ringul luminat de artificii pe margine, iar peste proaspetii casatoriti sa “ninga” cu confetti albe
-  O sculptura din gheata luminata de jos in sus intr-un decor umbrit ar fi atractia serii
- Multa transparenta si vaze cu picior inalt etc.
Invitatiile de nunta 
Acestea pot fi in culorile iernii, decorate cu fulgi de zapada sau blanita alba ori pot avea forma unui bulgare de gheata care se deschide, in functie de imaginatia fiecaruia.
Surpriza pentru invitati
Daca restaurantul este undeva pe malul lacului si temperatura va permite puteti organiza un mic patinoar. Ar fi o surpriza foarte placuta pentru invitati, mai ales daca majoritatea acestora sunt tineri. Eventual puteti organiza si un ring pe gheata.
De asemenea artificiile nu trebuie sa lipseasca, spectacolul de lumini va ramane in amintirea tuturor.

1. Locatia

Incep prin a spune ca in aceasta perioada a anului iti va fi mult mai usor sa gasesti un local care sa corespunda standardelor tale si sa ofere si servicii la preturi accesibile. Ai putea opta pentru un restaurant care dispune de piscina pe care o poti transforma intr-un splendid patinoar pentru invitati ori intr-un ring de dans. Original, nu?
Un semineu arzand linistit poate da un aer intim si romantic, iar o fereastra imensa va lumina si va incanta privirile invitatilor care pot admira frumusetea fulgilor mari de nea care cad si cad...

2. Decoratiunile

Atmosfera de vis este data si de inspiratia cu care alegi decoratiunile. Poti imbina nuante de rosu si verde, insa culoarea de baza a intregii nunti trebuie sa fie, fara doar si poate, albul.
La Biserica si la restaurant poti opta pentru arcade din crengute de brad sau vasc impodobite cu flori albe sau cu beculete colorate. De asemenea, un mare impact vor avea copacii impodobiti cu diferite ghirlande si perdele de lumini, dar si lumanarelele parfumate care va vor insoti pentru a incalzi atmosfera.

Ce spui de mese si perdele de lumini, de decoratiuni de sticla si cristale care sa creeze senzatia unui palat de gheata ori de zapada artificiala si fulgi de nea ornamentali? Dansul mirilor trebuie sa se desfasoare si el intr-un cadru de basm asa ca, stingeti luminile si lasati-va purtati de muzica, in timp ce peste voi ninge cu confetii albe si intregul ring este luminat de artificii.
Alege, de asemenea, pahare verzi sau rosii care sa ofere o pata de culoare albului dominant, aseaza pe fiecare masa lumanari albe, suporturi de servetele in forma de fulg de nea, globulete colorate ori suporturi de pahare in forma de bradut.

3. Rochia de mireasa si accesoriile

Indiscutabil de culoare alba, de exemplu din organza, pe deasupra careia sa fie o broderie fina ori din satin argintiu sau alb. Pentru a nu simti frigul izbitor al iernii, opteaza pentru o rochie cu maneca lunga, cu guler din blanita a carei frumusete o vei completa cu o capa cu gluga, lunga pana la pamant.
O caciula din blanita alba va da o nota de originalitate intregii tinute si vei fi admirata, cu siguranta, de toti invitatii.
Pantofii sunt si ei un accesoriu foarte important, deloc de neglijat. Ce spui despre o pereche de cizmulite albe, cu blanita si toc subtire si inalt?
Bijuteriile trebuie alese in functie de stilul rochiei, insa, preferabil ar fi sa pastrezi nota de alb-argintiu, asa ca, opteaza pentru argint si simplitate.
 

4. Buchetul de mireasa

Poti alege intre un buchet de mireasa alb, argintiu sau il poti considera pata de culoare a intregii tale tinute, optand pentru un buchet de trandafiri rosii. Este bine ca buchetul sa fie unul simplu pentru a nu incarca rochia si aspectul tau per ansamblu.

5. Invitatiile de nunta

O idee indrazneata si originala ar putea fi invitatia in forma de fulg de nea ori in forma de bradut. La fel de impresionanta va fi si o invitatie simpla, alba, decorata cu fulgi de zapada sau cu blanita alba.

6. Tortul de mireasa

Nu poate fi altcumva decat alb. Incearca un tort de martipan, frumos decorat cu fulgi dulci de nea, globulete si flori albe dar si cu mini artificii care il vor lumina in momentul ritualului specific de intrare.
  

7. Domnisoarele de onoare si cavalerii de onoare

Vor straluci in rochite din satin lucios, decorate cu paiete, capa din blanita si manusi albe, lungi pana la cot. Buchetelul de flori va fi unul atasat in jurul incheieturii mainii pentru a le da libertate de miscare dar si pentru a le scapa de frigul care le-ar fi dat bataie de cap daca ar fi trebuit sa tina buchetul in mana.
Pentru cavalerii de onoare, poti opta pentru frac, smoking sau un costum simplu, negru, elegant, tinuta pe care o vei completa perfect cu o cravata sau un papion rosu.

8. Meniul

Consider ca alegerea perfecta in acest caz este mancarea traditionala: sarmalute, friptura din carne de porc, carnati proaspeti si muraturi. Vinul fiert si ciocolata calda ii vor incalzi pe invitati si le vor oferi chef de distractie. Pentru desert, alege prajiturele in forma de stea, fulg de nea, globulet sau bradut.
 

9. Marturiile de nunta

In confectionarea marturiilor, iti sugerez sa optezi pentru culori precum bleu, alb sau argintiu. Cumpara, deci, cutii mici de cadouri in aceste culori, pe care le vei impacheta cu funda din satin sau organza si pe care le vei umple cu bomboane de brad.
De asemenea, un brad din ceramica sau o lumanare parfumata in forma de globulet, de fulg de nea sau de bradut poate fi o amintire foarte frumoasa.
Si cum pe vreme rece nimic nu este mai binevenit decat o bautura calda, ofera pliculete de ciocolata calda ori ceai cu aroma de scortisoara.

10. Muzica

In cadrul ceremoniei religioase, o nota extrem de autentica ar putea fi data de un grup de colindatori sau de catre organist care canta colinde, muzica de Craciun. De asemenea, la intrarea in local, invitatii pot fi intampinati de un cor madrigal, iar dj-ul poate pune atat muzica de Craciun cat si melodii recente.

Mici trucuri pentru o nunta speciala

- Renunta la deja banala limuzina si fa-ti aparitia la Biserica intr-o sanie trasa de cai.
- Atunci cand vine momentul furtului miresei, apeleaza la un "Mos Craciun" sexy care sa te rapeasca.
- Nu uita de focul de artificii care ii va surprinde, cu siguranta, in mod placut pe toti invitatii ce vor ramane cu aceasta amintire vie in minte chiar si dupa ce bubuitul se va fi oprit, iar cerul se va fi intunecat.
Acestea fiind spuse si aranjate, bucura-te de minunata zi a nuntii in care iti unesti destinul cu iubitul vietii tale!