marți, 20 aprilie 2010

Decor pentru o nunta rustica

Ar parea ca e cel mai usor de pus in practica o nunta in stil rustic, pentru ca  foarte multe elemente de decor sunt la indemina, care sa ne indrepete gindurile spre aceasta tema. Insa tocmai faptul ca oferta e abunda, face ca alegerea sa fie mai grea: o nunta in aer liber, pe o pajiste,la lumina unor felinare cu lumanari parfumate,sau intr-o crama decorata in stil moldovenesc?




Intotdeauna este in voga ceea ce ti se potriveste cel mai bine, dar anul acesta locatiile neconventionale sunt in voga. Au inceput si in Moldova sa fie la mare cautare nuntile in aer liber, fie ca sunt la malul lacului sau pe o pajiste verde cu floricele mici si albe. Incepem sa iesim din tiparul obisnuit si sa imbinam clasicul cu modernul, astfel incat nunta sa devina un eveniment mai aproape de dorintele mirilor.


Cind vine timpul sa alegi locatia, trebuie sa tii cont in primul rand de perioada in care are loc nunta. Cu siguranta vara exista riscuri mai mici ca vremea sa iti strice planurile daca vrei o nunta in aer liber, insa si in acest caz trebuie sa ai o solutie in cazul in care incepe o ploaie torentiala. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru o locatie care sa iti permita atat organizarea nuntii afara, cat si in interior. In cazul in care acest lucru nu este posibil, un cort poate fi o solutie buna.
Daca esti convins ca vreai sa organizezi o nunta in aer liber, ai cea mai larga paleta de optiuni pentru decor. In plus, spatiul nu este o problema, deci poti aranja mesele asa cum iti doresti: fie optezi pentru mese lungi, pozitionate in forma de U, fie alegi mese mai mici si rotunde, lasand fiecarui invitat spatiul de care are nevoie.


Aranjamente florale


Ca aranjamente florale, optiunile nu sunt deloc limitate. Trebuie doar sa alegi un buchet care sa se incadreze in tema: cu siguranta un buchet de cale si orhidee nu se va asorta cu atmosfera rustica pe care ai creat-o. Bujorii, macii, lalelele, azaleele, liliacul, lacramioarele, florile de camp se pot asocia cu dovlecei in miniatura, buchetele de levantica, mici crengi de copac, bucati de muschi verde presarat cu talas. Poti plasa aranjamentele florale in vaze de lut nesmaltuit, in buturugi scobite sau in cosuri de rachita.

Prezidiul mirilor poate fi incadrat de o bolta de trandafiri cataratori, in nuante pastelate de roz, alb sau rosu. La fel de bine poti alege o bolta de iasomie si caprifoi, incadrata de vase cu tuia sau hortensii albastre. Jocul cromatic puternic va pune in evidenta masa mirilor, intr-un mod simplu, de efect.



Indiferent ca alegi o nunta in aer liber sau intr-o crama, orienteaza-te catre cel mult 3 puncte de interes principale: prezidiul mirilor, aranjamentele centrale de pe mese si elementele de decor plasate in sala sau intre mese. Toate acestea trebuie sa mearga pe aceeasi linie, altfel risti sa incarci mult prea mult mesajul si sa te indepartezi de ideea de rustic, care prin definitie trimite cu gandul la simplitate.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu