Cat de originala poate fi o nunta? Miresele care adopta un stil gotic pentru nunta lor se potrivesc tematicii de nunta Halloween. Halloweenul, ca si toate sarbatorile tematice, este marcat de cateva caracteristici bine definite: una si cea mai imprtanta este groaza, frica, teama.Halloweenul, sarbatorit pe 31 octombrie, isi are originile in sarbatoarea celtica, Samhain. Denumirea de Samhain provine din irlandeza veche si inseamna sfarsitul verii. In crestinism, aceasta zi reprezinta Ziua tuturor sfintilor.Se credea ca in aceasta zi de Samhain, granita dintre cele 2 taramuri (al nostru si taramul mortilor) se deschidea, astfel spiritele (si bune, si rele) puteau trece in lumea noastra.Oamenii invitau in casele lor spiritele bune, iar cele rele erau izgonite. Se presupune ca si obiceiul de a purta masti provine de aici.Simbolurile cele mai des intalnite in cadrul Halloweenului sunt: lumanarile, dovlecii sculptati, mastile monstruoase, porumbul, desenele pe corp, care sa imite rani, sange, cearcane mari, etc.Printre personajele cele mai des intalnite se numara: Dracula, Frankenstein, mumii, sperietoare de ciori, cadavre, vrajitoare, schelete, vampiri, varcolaci, lilieci, pisici negre, demoni, etc.Elementele de baza sunt detaliile gotice, intotdeauna asociate cu sumbrul, cu noaptea, cu frica.
Halloweenul, ca si toate sarbatorile tematice, este marcat de cateva caracteristici bine definite: una si cea mai imprtanta este groaza, frica, teama.
Halloweenul, sarbatorit pe 31 octombrie, isi are originile in sarbatoarea celtica, Samhain. Denumirea de Samhain provine din irlandeza veche si inseamna sfarsitul verii. In crestinism, aceasta zi reprezinta Ziua tuturor sfintilor.
Se credea ca in aceasta zi de Samhain, granita dintre cele 2 taramuri (al nostru si taramul mortilor) se deschidea, astfel spiritele (si bune, si rele) puteau trece in lumea noastra.
Oamenii invitau in casele lor spiritele bune, iar cele rele erau izgonite. Se presupune ca si obiceiul de a purta masti provine de aici.
Simbolurile cele mai des intalnite in cadrul Halloweenului sunt: lumanarile, dovlecii sculptati, mastile monstruoase, porumbul, desenele pe corp, care sa imite rani, sange, cearcane mari, etc.
Printre personajele cele mai des intalnite se numara: Dracula, Frankenstein, mumii, sperietoare de ciori, cadavre, vrajitoare, schelete, vampiri, varcolaci, lilieci, pisici negre, demoni, etc.
Elementele de baza sunt detaliile gotice, intotdeauna asociate cu sumbrul, cu noaptea, cu frica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu