Invitatiile de nunta
Invitatia de nunta anunta cea mai importanta zi din viata voastra, devine cartea de vizita a nuntii, de aceea trebuie sa va reprezinte, indiferent de modelul pe care il alegeti: clasic, modern sau traditional. Ideal ar fi sa puteti face voi invitatiile, modelul dorit, din cartonul select sau clasic, cu textul vostru, personalizat.
Alaturi de invitatie, optional, se pot atasa:
- Cartonasul de receptie, daca in invitatie nu este trecut locul unde va avea loc receptia;
- Cartonasul de raspuns, pentru confirmarea prezentei;
- Cartonasul pentru loc, in cazul in care aveti convingerea ca se va onora invitatia;
- Cartonasul pe timp de ploaie, daca receptia are loc afara, si se iveste timp urat, cu noua locatie a nuntii;
- Cartonasul tip harta, pentru cei care nu sunt din oras, necesar vpentru a arata invitatilor cum sa ajunca la biserica si la receptie;
- Cartonasul „ Nu uita!”, conceput ca un calendar, cu ziua nuntii incercuita, personalizat cu fotografia viitorilor miri, alaturi un mesaj vesel, care sa poata fi tinut la vedere de catre invitati, pe toata perioada de pregatiri;
- Cartonasul de raspuns, pentru confirmarea prezentei;
- Cartonasul pentru loc, in cazul in care aveti convingerea ca se va onora invitatia;
- Cartonasul pe timp de ploaie, daca receptia are loc afara, si se iveste timp urat, cu noua locatie a nuntii;
- Cartonasul tip harta, pentru cei care nu sunt din oras, necesar vpentru a arata invitatilor cum sa ajunca la biserica si la receptie;
- Cartonasul „ Nu uita!”, conceput ca un calendar, cu ziua nuntii incercuita, personalizat cu fotografia viitorilor miri, alaturi un mesaj vesel, care sa poata fi tinut la vedere de catre invitati, pe toata perioada de pregatiri;
Scrisori de multumire
Sunt scrisori scurte, politicoase, trimise invitatilor dupa nunta, pentru a le multumi ca au fost alaturi de miri in ziua nuntii.
Jurnalul miresei
Jurnalul miresei este book-ul in care viitoarea mireasa scrie toate trairile si intamplarile din timpul pregatirilor de nunta. Acest jurnal este de traditie britanica, si poate fi decorat cu dantela si matasuri, in asorte cu trustul miresei.
Buchetul miresei
Buchetul este un accesoriu important al miresei, de aceea el trebuie sa fie in acord cu tinuta acesteia. Fie ca alegeti modelul cascada, sau buchet, manuncghi, biedermeier, crescend, flori compuse sau specialitate, important este ca el sa exprime personalitatea voastra. Trandafirii, fie singuri, fie impreuna cu alte flori, au ramas printre cele mai populare flori din buchetul de mireasa. Buchetul il va alege nasa, in acord cu dorinta miresei.
Buchetul miresei care se arunca
In cazul in care mireasa doreste sa pastreze buchetul, se comanda un alt buchet asemanator designer-ului floral, pentru a fi aruncat domnisoarelor la sfarsitul petrecerii, respectand traditia.
Buchetul nasei
Avand in vedere ca nasa este a doua ca importanta feminina la o nunta, elegant ar fi ca si ea sa aiba un mic buchet, care sa inlocuiasca floarea care se pune in piept. Este mai elegant si deosebit. Buchetul nasei va fi ales de mireasa, in acord cu tinuta acesteia.
Buchetele domnisoarelor de onoare
Buchetelele domnisoarelor de onoare vor fi asortate cu rochiile acestora, si vor fi mai mici decat buchetul miresei, dar vor fi folosite aceleasi flori. Buchetelele pot fi suplimentate cu coronite din flori ( fetitele), si cu bratari din flori si saten.
Butonierele pentru cavaleri
Butonierele pentru cavaleri vor fi in aceeasi nuanta cu floarea mirelui, dar se vor diferentia de aceasta prin florile folosite. In functie de design, butonierele pot acea ca accesotiu o perla, un cristal sau fundite din saten.
Bratari din flori
Bratarile din flori pot inlocui cocardele doamnelor si domnisoarelor care participa la nunta. Ele sunt facute din flori naturale si banda de saten, perlute – si se leaga la mana.
Mici buchete pentru mamele si bunicile mirilor
Sunt buchetele decente ce se ofera in loc de cocarde mamelor si bunicelor mirilor.
Flori pentru nunta sau cocarde
Cocardele pot fi din flori naturale sau artificiale. Avantajul florilor artificiale este ca se pot pastra mult timp dupa nunta, dar cele naturale sunt mai frumoase si dau o nota de eleganta petrecerii. Indiferent de alegere, cocardele trebuie sa fie in acord cu stilul nuntii alese.
Lumanarile de cununie
Lumanarile de cununie sunt comandate de catre nasa, si trebuie sa se asorteze cu buchetul miresei. Sunt mai multe tipuri de aranjamente pentru lumanari – lacrima, la rotund, cascada, doar din floare, fara verdeata, spirala, si altele.
Pernuta pentru verghete
Pernuta pentru verghete are rolul de a tine verghetele pana cand acestea vor fi puse pe degetele mirilor. Pernuta face parte din trusoul miresei, si va fi asortat cu acesta. Pernuta cu verghete este in grija cavalerului de onoare, pana la biserica.
Cosuri pentru flori
Cosurile pentru flori sunt imbracate in saten si decorate cu accesorii diferite. In ele se tin cocardele si petalele de trandafiri care vor fi imprastiate de catre fetita cu florile in fata mirilor cand ies din biserica.
Cartea nuntii
Este un album imbracat in saten, accesorizat, in care invitatii vor scrie un gand bun mirilor.
Favoruri de nunta – marturii
Fiecare invitat apreciaza sa ramana cu o amintire de la nunta. Traditia porneste de la vechi credinte ca bunastarea unei casatorii trebuie impartasita si cu altii, dandu-le un cadou din mancare pentru a-l duce acasacu ei la finalul petrecerii. Azi, marturiile capata si nuante decorative. Ca marturii, pot fi frumos impachetate drajeuri, ciocolata, sticle de vin , cu unbiletel personal, lumanari decorate sau sfesnice, mici rame folosite ca suporturi pentru carduri de masa, si alte obiecte decorative. Mesajul marturiilor trebuie sa fie personalizat, iar original ar fi sa fie scris de mana.
Pahare decorate
Paharele de sampanie, ale mirilor si nasilor, sunt imbracate in hainuta de sarbatoare, in acord cu stilul nuntii.
Meniuri pentru nunta, carduri de masa, plicuri personalizate,servetele personalizate
Aceste accesorii au caracter decorativ, cat si informativ. Meniurile personalizate vor informa invitatii despre modul de desfasurare a mesei si , eventual despre momentele mai importante din program, iar cardurile de masa stabilesc modul de asezare a invitatilor la mese, ca si plicurile personalizate, care servesc si ca plic de dar.
Lista cu daruri - Între tradiţie şi pragmatismul modern
Tot mai des, la nuntile cu pretentii, inchinatul paharelorlipseste, multi preferand sa treaca peste acest moment pentru a sublinia romantismul nuntii. Pe langa sau in loc de plicul cu bani se intocmeste lista cu daruri. Fie invitatii se intalnesc , fiecarui revenindu-i bucuria de a achizitiona de pe lista un anumit produs necesar tinerilor casatoriti , fie se merge pana la intocmirea acestei liste de catre viitorii miri. Alegerea ramane a mirilor, care pot imbratisa fie pragmatismul vestic,fie specificul locului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu