sâmbătă, 28 august 2010

Buchet de mireasa din hortensii

Un buchet de mireasa din hortensii poate fi un aranjament floral simplu sau o parte a unui buchet mult mai complex, dar oricare ar fi, aceste flori adauga eleganta la orice floare de nunta.

Despre hortensii
Hortensia este o floare relativ simpla cu zeci de floricele compacte intr-o adunatura naturala rotunjita pe fiecare tulpina. Mirosul usor si placut al hortensiei este dulce, dar nu coplesitor si faptul ca aceste flori frumoase pot fi gasite de la inceputul primaverii pana in lunile toamnei le face sa fie alegerea perfecta pentru multe buchete  de mireasa si aranjamente florale de nunta.

Hortensia este disponibila intr-o gama larga de culori si de aceea este potrivita aproape pentru orice paleta de culori de nunta. Nuantele cele mai populare sunt:
  • Purpuriu: gama de nuante de la un liliachiu deschis la un violet inchis, abundent.
  • Roz: favoritele mireselor sunt nuantele de roz pal, mov si visiniu.
  • Alb: nuantele de alb stralucitor si crem sunt ambele disponibile, precum si un alb vechi cu galben si bronz.
  • Albastru: de la un albastru de cer senin la un albastru inchis, hortensia poate deveni acel “ceva albastru” al miresei.
  • Amestecuri: buchetele specializate pe hortensii pot amesteca doua culori laolalta pentru un contrast mai puternic, cum ar fi: roz si purpuriu, visiniu si galben, si amestecuri de albastru si verde, precum si nuante inchise cu un pic de alb.

Tipuri de buchete de mireasa din hortensii

Pot lua o gramada de forme, iar florile pot fi folosite usor intr-o varietate de configuratii.

  • Gasirea hortensiei
    Grupuri: grupulete de hortensii pot fi legate la un loc pentru a forma un buchet de mireasa simplu, uniform si luxos. Adaugarea de verdeata acestor flori este o alegere populara.
  • De umplere: hortensia este alegerea perfecta pentru a se amesteca in mod uniform cu alte flori mai mari, cum ar fi trandafirii, margaretele, crinii sau pentru o textura frumoasa si subtil coordonata intr-un buchet de mireasa.
  • Filtru: un buchet de mireasa poate folosi acele tulpini robuste ca agent de umplere intre mai multe tipuri de flori pentru a face un aranjament mai mare si mai atractiv fara a creste pretul foarte tare.
Hortensia este foarte populara si majoritatea florarilor vor avea acces usor la aceste flori pe timp de primavara si vara.
Miresele economicoase pot considera si crea buchetul de mireasa unind mai multe flori de hortensii la un loc si legandu-le cu o panglica.
Ingrijirea hortensiilor
Daca florile s-au ofilit, acestea pot fi udate sau puse in apa rece pentru revitalizare. Ingrijite, hortensiile ar trebui sa dureze intre patru si sapte zile inainte de a se ofili, iar florile mai mari vor fi primele care vor da semne de oboseala.


Un buchet din hortensii poate fi o optiune minunata pentru orice mireasa, dar adaugand hortensii altor aranjamente florale de nunta va ajuta sa se creeze o impresie mai dramatica, coordonata si superioara.
Hortensia este o floare iubita si versatila care arata uimitor intr-un buchet de mireasa sau ca parte a altor aranjamente florale de nunta. Usor de gasit, disponibila intr-o gama variata de culori si cu o forma stralucitoare hortensia ofera eleganta la orice buchet sau decor de nunta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu